İş dünyasından önemli mesajlar : « Bursa Takip Gazetesi
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bursa Takip Gazetesi

İş dünyasından önemli mesajlar :

İş dünyasından önemli mesajlar :
769 views
22 Nisan 2017 - 12:34

İş dünyasından  önemli mesajlar

Bursa iş dünyası temsilcileri referandum sonrasını ve yeni siyasi süreçle birlikte “Güçlü Türkiye” hedefiyle ilgili beklentilerini dile getirdi. İş dünyasına yön veren temsilciler “Yeni Türkiye”nin ve “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi”nin odağında ekonomi olması gerektiğine dikkat çekti.

Belirsizliklerin ortadan kalktığını ifade eden iş dünyası yöneticileri, istikrar, istihdam, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları verirken, başta ekonomi olmak üzere, sosyal, siyasal ve toplumsal reformların zaman yitirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Belirsizlik Bitti, artık reform zamanı”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay referandum sonuçlarını değerlendirdi. Başkan Burkay, “Türkiye, siyasi istikrarla birlikte güçlü ekonomi için de tercihini yaptı. Belirsizlikler sona erdi, artık yeni reformlara odaklanmalıyız” dedi.

Başkan Burkay, referandum sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ederek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz referandum ile halkımız güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir ekonomi için kararını verdi. Demokratik ve siyasi kazanımlarımız arttıkça, ekonomik kazanımlarımız da artacaktır. Türkiye’nin hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyeceğine inanıyorum” diye konuştu.  Türkiye’de 1960 yılından bu yana 26 hükümet değişikliği yaşandığını hatırlatan Başkan Burkay, koalisyon hükümetleriyle ortaya çıkan siyasi ve ekonomik krizlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurulmasıyla tarihe karışacağını ifade etti.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ DAHA DA BÜYÜYECEK”

Türk halkının anayasa değişiklik kararının Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara ve engellemelere de cevap niteliği taşıdığını vurgulayan İbrahim Burkay, şöyle devam etti: “Ülkemiz, geleceğini ancak kendi kararlarıyla tayin etme hakkına sahip oldu. Belirsizlikler ortadan kalktı. Anayasamız daha demokratik ve etkin bir yapıya kavuştu. İstikrar güvenin, güven ise yeni yatırımların ve ekonomideki büyümenin yolunu açacak. Karar mekanizmasının hızlı işlediği, yapısal reformların hayata geçirileceği yeni bir süreç başladı. Bizler de Bursa iş dünyası olarak ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışı ile Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ibrahim burkay ile ilgili görsel sonucu

Güçlü Türkiye hedefimiz olmalı

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan: “Referandumun tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Kullandığımız oylar yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Önemli olan birlik, beraberlik içinde ülkemizin sorunlarının çözümüne odaklanmak. Yoğun bir siyasi süreci geride bıraktık. Milletimizin kararından sonra artık ekonomiye, ekonomik sorunların çözümüne çok hızlı bir şekilde odaklanmalıyız. Siyasi belirsizlikler bittiği için güçlü Türkiye, güçlü ekonomi ilk hedeflerimiz olmalıdır. Bunu için ekonomik reformlar üzerinde çalışılmalı, katma değer sağlayacak üretim öncelikli olmalı. Yatırımların hızlandırılması için bürokratik engeller de azaltılmalıdır.”

berat tunakan ile ilgili görsel sonucu

 

Reformlar için gaza basılmalı

BATISİAD Başkanı Ahmet Er: “Türk milleti refaha, özgürlüğe, güçlü ekonomiye ve ülkemizi geleceğe taşıyacak yapısal dönüşüme yeşil ışık yakarak, kararını istikrarın sürmesinden yana kullanmıştır. Yeni ve büyük Türkiye’nin temelleri bugün itibariyle atılmıştır. Belirsizliğin tamamıyla ortadan kalktığı bu noktada bizler daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Önümüzdeki süreçte ekonomi ana gündem maddesi olacaktır. Bu minvalde ekonomik reformlarda gaza basma fırsatı yakaladığımızı ifade etmek istiyor, geleceğe odaklanmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

BATISİAD Başkanı Ahmet Er ile ilgili görsel sonucu

Kişi başı gelirimizi artırmalıyız

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı: “Çok yüksek bir katılım ile milletimiz referandum konusunda tercihini yapmıştır. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla önemli bir belirsizlik geride kalmıştır. Uygulamaya başlanacak olan yeni sistemle daha etkili ve ivedi kararlar alınarak ifası kolay olacaktır. Özel sektör bundan sonra geleceğe daha rahat bakabilecek ve yatırım konusunda risk almayı göze alabilerek daha net karar verebilecektir. Türkiye olarak ortaya koyduğumuz ekonomik gelişme süreçlerinin ivmesini şimdi hızla daha yukarı yükseltebileceğiz. Yeni sisteme ilişkin alt yapının bir an önce hazırlanarak, gündemimizin ekonomi, büyüme ve kişi başı gelirimizi arttırabilmek, dolayısı ile refah toplumunun sağlanması olması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemiz üzerinde iç ve dış arenada oluşturulmaya çalışılan karamsar tabloyu yıkarak, elbirliği, gönül birliği ile üretime ve ekonomik büyümeye odaklanarak tüm sıkıntılarımızın üstesinden gelebileceğimiz inancı ile yaşadığımız referandum sonucunun tüm milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

özer matlı ile ilgili görsel sonucu

İstikrar ve güvene ‘evet’ dedik

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay: “Aziz Milletimiz, halk oylamasında aldığı kararla istikrar, güven ve dönüşüme ‘Evet’ demiştir. Bu sonuçlara göre tek kazanan milletin kendisidir. Türk halkı, devletinin büyümesi ve güçlenmesine yeşil ışık yakmış, koalisyon dönemlerinde yaşanılan sıkıntılara ise nokta koymuştur. Yeni süreçte hızla gelişen bir Türkiye bekliyoruz. Üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar her alanda hızlı kararlar alabilen, ekonomik reformlar ile daha müreffeh bir seviyeye ulaşacak olan ülkemiz; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine de bir adım daha yaklaşmış olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte karşılaştığımız bürokratik sorunlar ortadan kalkacak, karar alma mekanizmasının yanı sıra, hareket kabiliyetimiz de gelişecektir.”

halil atalay ile ilgili görsel sonucu

 

Türkiye için çalışma zamanıdır

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral:“Milletimiz Anayasa değişikliğine evet diyerek yeni bir dönemi başlatmıştır. Şimdi birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışma zamanıdır. Önümüzdeki dönemin; Ekonominin ana gündem maddesi olduğu ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak yapısal reformların gerçekleştirileceği bir dönem olmasını diliyoruz. Yeni sistemin birçok mekanizmayı hızlandıracağını; aynı zamanda önümüzdeki dönemde sosyal, siyasi ve ekonomik atılımların zirve yapacağına inancımız tamdır. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

 

hasan moral ile ilgili görsel sonucu

Reformlar hayata geçirilmeli

GESİAD Başkanı Ramazan Kaya: “Türkiye, ekonomiye odaklanılması gereken bir döneme girmiştir. Küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye algısını zihinlere yerleştirmek için stratejilerimizi ve hedeflerimizi gözden geçirmeli, bir an önce aksiyon alarak, üretim ve ihracata ivme kazandırmalıyız. Ekonomide istediğimiz ivmenin yakalanabilmesi için sürdürülebilir büyümenin vazgeçilmezi olan reformların vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte hem içeride, hem de dışarıda uzlaşmacı ve kapsayıcı bir tutum sergilenmesi, aynı zamanda toplumun tüm dinamiklerinin de ortak gelecek paydasında birleşmesi ve bu minvalde toplumsal desteğin sağlanması önemlidir.”

 

ramazan kaya gesiad ile ilgili görsel sonucu

Artık kalkınma zamanıdır

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır: “Referandum sonucu öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun. Milletimiz referandumu, kendisine yakışan olgunlukta huzur ve demokrasi içerisinde yüksek bir katılımla gerçekleştirmiştir. Şimdi, kol kola girme birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin ve milletimizin refahı adına Türkiye ekonomisini kalkındırma zamanıdır. Bu manada hepimiz üstüne düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız.”

 

adil gökçadır ile ilgili görsel sonucu

Geleceğe kenetlenmeliyiz

İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz:“Türk milleti yapılan halk oylamasında kararını vererek, yeni bir dönemi başlatmıştır. Artık bu dönemde belirsizliğe yer kalmamıştır. Dolayısıyla tartışmalardan arınmak ve milletçe geleceğe kenetlenilmelidir. Bu süreçte iş dünyasına da önemli sorumluluklar düşüyor. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak için ekonomiye öncelik verilmeli, yatırım akışının devamı sağlanmalıdır.”

yakup altınöz ile ilgili görsel sonucu

 

İstikrar her zaman iyidir

KSİAD Başkanı Yalçın Toy:“Referandum sonuçlarına baktığımızda halkımızın sandığa sahip çıktığını, kazanının ülkemiz ve sağduyu olduğunu görmekteyiz. İstikrar her zaman için iyidir. Öyle mi olacak, böyle mi olacak söylemleri artık geride kalmıştır ve belirsizlik hali yerini geleceğe dair umutlu olunan yeni bir döneme bırakmıştır, bu mutluluk vericidir. İnanıyorum ki bugünden itibaren önümüzü daha net bir şekilde görmeye başlayacağız ve birlik beraberlik içinde, yeni reformlarla ekonomik konulara öncelik vermek suretiyle, daha çok büyüme, kalkınma, ihracatta artışı gibi alanlarda çalışmalarımızı yoğunlaştırabileceğiz.”

 

yalçın toy ile ilgili görsel sonucu

Birlikte daha güçlüyüz

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü:“Ülkemizde bir kez daha demokratik süreçler işlemiş, milli irade tecelli etmiştir.  Türkiye’miz birlikte ve beraberken daha güçlüdür, olmaya devam edecektir. Milletimizin verdiği her türlü karara saygı duyulmalı ve hızlı bir şekilde referandum ortamını geride bırakmalıyız. Yeni dönemin ülkemize hayırlar getireceğine inanıyor ve artık gündemin ekonomi odaklı olmasını temenni ediyorum.

 

naci güncü ile ilgili görsel sonucu

 “Artık önceliğimiz ekonomi olmalıdır”

BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak: Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak, referandum sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçimler ve referandumların demokrasinin en önemli enstrumanları olduğuna vurgu yapan Bayrak, “Türk halkı da 16 Nisan günü Anayasa değişikliğini oylamak için sandığa giderek, hem vatandaşlık görevini yerine getirmiş hem de demokrasiye olan inancını ortaya koymuştur. Referandum soncunda Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin yönetim şeklinin değişmesi kabul edilmiştir. Karar tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Ülkemiz bu süreci tamamlamıştır. Şimdi önceliğimiz ise ekonomi olmalıdır. Ekonomimizi daha ileri götürme adına atılması gereken adımlar zaman geçirmeden hayata geçirilmelidir” dedi.

Abdullah Bayrak ile ilgili görsel sonucu

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

istanbul escort

casino siteleri

denizli escortizmir escortiskenderun escort

İzmir Escort